niedziela, 9 sierpnia 2015

Tabbouleh


 Wybierając kolejne dania do przygotowania kieruję się dwiema preferencjami.
Po pierwsze- czas przygotowania nie ma być długi, a po drugie- danie rzecz jasna musi być zdrowe, dlatego klasyczne np. smażenie kotletów schabowych odpada. Lubię eksperymentować i wynajdywać nowe smaki w kuchni.
Dziś proponuję super łatwą do przyrządzenia libańską sałatkę warzywną Tabbouleh. Wyróżnia się ona przede wszystkim dużą ilością pietruszki, mięty, soku z cytryny i oliwy.
Zapraszam na Youtube, nagrałem filmik z przygotowania sałatki. Zachęcam też do subskrypcji kanału pichce.com :)







Tabbouleh

 Składniki:
- 2 pęczki natki pietruszki
- 1 pęczek mięty
- dwa pomidory
- 1 biała cebula
- 1/3 szklanki kaszy bulgur (może być kuskus)
- 1 cytryna
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz


2 komentarze: